...Ruimte voor Slogan...

Nieuwsverslag

Juist in deze tijd is het belangrijk om met weinig kosten een goed nieuwsverslag te verkrijgen. Zo maakt AUDICA VIDEO al geruime tijd nieuwsitems voor PEEL en MAAS-TV uit Venray.

Tijdens de twee watersnoodrampen in zuid Nederland in 1993 en 1995 is het begonnen. Met een camera op de schouder en een microfoon in de hand werden alle situaties in het dorp in beeld gebracht en voorzien van commentaar en gesprekken met de direct betrokkenen. Zo was een van de eerste “camjo’s” oftewel camerajournalisten “ontstaan”.
Zonder de hulp van een computer, slechts met videorecorders en wat andere apparatuur werd een videoverslag gemaakt van deze natuurrampen die velen trof.

In de beginjaren van deze eeuw werd op deze “camjo” manier gedurende 6 jaren “het Streekjournaal” geproduceerd voor lokale omroep Reindonk.
Later werd deze manier van nieuwsgaring veelvuldig toegepast door TVLimburg. Voordeel is dat er geen meerkoppig camerateam op pad gestuurd wordt maar slechts 1 persoon met camera. Dankzij de moderne technieken zoals draadloze microfoons en veel kleinere camera’s met beter beeld wordt deze vorm van “camerajournalisme” steeds vaker toegepast.